dimarts, 3 de juliol del 2012

EL CENTRE D'ESTUDIS DE LES GARRIGUES VA PARTICIPAR AQUEST DISSABTE PASSAT EN LA V TROBADA DE CENTRES D'ESTUDIS DE LES COMARQUES DE LLEIDA




Aquest pasat dissabte 30 dejuny va tenir lloc a Sant Martí de Maldà (Urgell) la V Trobada de Centres d'Estudis de les Comarques de Lleida, amb la presència dels membres del Centre d'Estudis de les Garrigues Josep Rubió, Joan Palau, Giordano Marqués i Santi Arbós. La trobada estava organitzada pel Grup de Recerques de les Terres de Ponent.

La jornada va començar, després de les presentacions de les autoritats, amb una xerrada del doctor Joan Busqueta que va presentar el projecte Hospitals de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. Aquest és un projecte al qual el CEG ha mostrat el seu interès a col·laborar-hi pel que fa a la documentació i estudi d'aquestes institucions a la nostra comarca.

A continuació, alguns dels centres participants va exposar els treballs que havien realitzat darrerament i els projectes de futur. El CEG va presentar un resum de les investigacions dutes a terme sobre les campanes i el patrimoni industrial de les Garrigues.

Va ser força interessant la taula rodona sobre l'edició digital que va tenir lloc entre el periodista Lluís Foix i el llibreter Antoni d'Aura, moderats per Miquel Torres. El debat posterior va ser animat i es va centrar molt en si les edicions digitals acabarien amb les de paper, sobretot pel que fa a les produccions dels centres d'estudis.

Després d'un bon dinar a Ca la Maria de Sant Martí, a la tarda vam visitar el projecte Thafos. M una necròpolis experimental i l'Espai Amenós.

Agraïm al Grup de Recerques de les Terres de Ponent, a la societat El Foment i al poble de Sant Martí aquesta magnífica jornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada