divendres, 6 de setembre del 2013

TESTIMONIS FEMENINS DEL PASSAT

CURS D'HISTÒRIA AL MUSEU 2013
Amb ulls de dona:
Testimonis femenins del passat (c. 800 a C. - c. 1600)
Dr. Francesc Rodríguez Bernal


Amb ulls de dona: testimonis femenins del passat (c. 200 - c. 1600) vol ser una activitat adreçada a la totalitat de la ciutadania, especialment a totes aquelles persones interessades en la història de les dones. L'activitat ha estat creada amb una clara vocació transversal, i amb la intenció d'oferir una panoràmica general i crítica de la història de les dones des de l'Antiguitat fins a l'època de la Contrareforma, tot insistint en els coneixement horitzontals, el desenvolupament d'un esperit crític i el contacte directe amb algunes de les obres i els espais que millor ajuden a comprendre la història de les dones a l'Antiguitat, l'Edat Mitjana i a l'època Moderna.
Els continguts s'organitzen de manera cronològica, aproximadament entre l'univers de la Grècia Arcaica de la primera Olimpiada i l'Europa del darrer Manierisme. Les 5 sessions programades volen donar protagonisme als testimonis femenins de la història, tot centrant els continguts sobre els textos que els hi hem conservat, completant les explicacions orals amb visualitzacions d'imatges, mapes històrics, taules, i cronologies destacades a cada període, si s'escau.
Calendari:Dimecres 18 de setembre1. Temps remots: les dones a la Grècia clàssicaDimecres 25 de setembre2. Les dones a Roma i a l'Antiguitat TardanaDimecres 2 d'octubre3. Llums i ombres sobre la feminitat a la primera Edat Mitjana Dimecres 9 d'octubre4. La dona a la fi de l'Edat Mitjana: cristianes, jueves i musulmanesDimecres 16 d'octubre5. A la recerca del Renaixement de les dones (ss. XV-XVI)

Més informació sobre el curs a:
osaula@museutarrega.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada