diumenge, 22 de setembre del 2013

JORNADA DE RECUPERACIÓ DEL PATRIMONI ORGANITZADA PEL CENTRE D'ESTUDIS DE LES GARRIGUES EN UN POU DE GEL DE L'ALBI


Amb la voluntat de recuperar i conservar el patrimoni històric de la comarca, us convoquem el proper dissabte 5 d’octubre, a participar en la realització d’unes tasques mínimes de neteja i desbrossament de la zona on es conserva un dels Pous de Gel de l’Albi, prop del pantà.

 
Es tracta d’un Pou de Gel, datat del segle XVIII i que està força ben conservat de l’interior i que permet fer-se una clara idea de la seva utilitat en èpoques passades.

 
L’actual situació de lamentable deixadesa, fa que pugui ser un perill per a totes les persones que el decideixin visitar i, al mateix temps, que es perdi aquesta valuosa mostra patrimonial.

 
Per tal d’evitar possibles riscos d’accident i dins els límits de la nostra actuació, proposem tres accions de millora:

1a Realitzar tasques de neteja que evitin el perill i que es pugui fer més visitable la zona.

2a Desbrossar la zona i deixar més net i ampli l’espai de visita i mostra del Pou, a més de col·locar-hi algunes pedres que ara estan escampades pel voltant.

3a Posar una reixa a l’entrada del Pou, per tal d’evitar possibles accidents. També caldria posar una reixa a la part superior d’aquest, pel mateix raonament.
 

Tothom que hi vulgui participar queda convocat a les 8:30 h davant del Casal de l’Albi. Caldria portar aixades, destrals, pics, tisores de poda grans, cabassos i altres estris que podeu considerar necessaris per a aquesta tasca.


Hi haurà esmorzar gratuït per a tots els assistents.

 
Us esperem el proper 5 d’octubre.


Salutacions,

 

Josep Rubió Sobrepere

President CEG

  

Les Borges Blanques, 20 de setembre de 2013

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada