divendres, 9 de maig del 2014

CONVOCATÒRIA PER A LA PRESENTACIÓ DE COMUNICACIONS A LES SEGONES JORNADES D'ESTUDI DEL CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL SEGRIÀ

El Centre d’Estudis Comarcals del Segrià (CECS) obre la convocatòria de comunicacions per a les Segones Jornades d’Estudi que tindran lloc a la Granja d’Escarp el 22 de novembre de 2014. 


El període per presentar les propostes de comunicacions és de l’1 de maig al 15 de juny de 2014. A partir del 15 de juny es valoraran els resums rebuts i, a partir de l’1 de juliol, es comunicarà als autors quines han estat escollides finalment. 


Podeu trobar més informació per als interessats en participar: 


Les comunicacions, que es presentin a les Segones Jornades d’Estudi del CECS, han de ser de temàtica lliure, però sempre han d’establir una relació amb el Segrià. L’acte vol ser una comunió de totes les persones que tinguin algun interès, siguin estudioses o no, en la realitat comarcal del Segrià, des de qualsevol punt de vista (social, cultural, territorial, mediambiental, etc.), i que tinguin iniciativa per compartir treballs, projectes o reflexions que puguin ser d’interès comú. 


Conèixer la història de la comarca, la seva parla, els seus escriptors, les seves festes i costums, la composició de la seva societat, la vegetació que li és pròpia, la fauna vertebrada i invertebrada, el seu territori, la geologia, els conreus o la geografia física en la qual ens movem, pensem que són temes interessants per a moltes persones, que en moltes ocasions es treballen de manera molt local o personal i no poden tindre la difusió que mereixerien. Les Segones Jornades d’Estudi del CECS volen ser la plataforma en què totes les iniciatives d’estudi sobre la comarca del Segrià tinguin un espai definit i una difusió adient. 


El CECS es troba treballant en l’edició del primer número de la revista de la institució, que recollirà els texts de les comunicacions presentades a les Primeres Jornades 
d’Estudi celebrades a Alpicat el passat 23 de novembre de 2013. El volum recollirà un total de tretze recerques inèdites que versen sobre disciplines com les ciències del sòl, la biologia, la història, l’arqueologia, la història de l’art, la literatura, la musicologia, l’etnologia, l’antropologia, el turisme i el patrimoni.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada