dilluns, 6 de gener del 2014

LA RESISTÈNCIA DE LES GARRIGUES

Des del dia 20 de desembre de 2013, el diari El Punt Avui, publica dia a dia l'ofensiva final de l'exèrcit franquista envers l'ocupació de Catalunya per acabar amb el final de la guerra civil. El diari recorda així el dia 20 de desembre de 1938 com l'inici de l'ofensiva final a Catalunya amb el posterior trencament del Front del Segre (23 de desembre de 1938), l'ocupació total de Catalunya (4 de febrer de 1939) i l'últim comunicat de guerra a l'1 d'abril de 1939. 101 capítols que recorden el 75è aniversari de l'ofensiva final a Catalunya i que porten el títol de Diari d'una ocupació.
En relació a les Garrigues hi apareixen diferents capítols, cal destacar el publicat el passat dia 29 de desembre sota el títol La resistència a les Garrigues amb la col·laboració de Josep Rubió i que parla de l'ocupació definitiva de la població de la Granadella el 29 de desembre de 1938 però especialment de la defensa del territori per frenar l'ofensiva feixista a la nostra comarca.
 

Podeu veure l'article complet a:
 
 
Altres capítols on apareixen referències de la comarca són els que porten per títol: L'aviació fa estralls a Ponent (4 de gener) i Acaba la fase final de l'ofensiva (6 de gener).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada